|
|
|
|
|
Gonçalves,C.G.P.; Tironi,S.M.T.; Silva,K.M.; Silva Junior,E.R.; Codognoto,V.M.; Souza,A.G.; Marques,N.F.S.; Brochine,S.; Vieira,A.F.; Oba,E.. |
ABSTRACT The aim of this study was to describe population and morphological characteristics of preantral follicles of not pregnant cows, pregnant cows and fetus. Ten ovaries of non-pregnant Nelore cows, eighteen ovaries of pregnant cows and eighteen ovaries of fetus were used. For pregnant cows, six ovaries from each third (initial, middle and final) were evaluated, acquired from a slaughterhouse. For fetus, the same methodology and proportion of ovaries were used. Ovaries were washed, fixed and embedded in paraffin. They were then sectioned in longitudinal sections and stained by the Hematoxylin-Eosin method. Preantral follicles were classified according to morphology (primordial, primary and secondary) and degree of viability (intact and in initial,... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/other |
Palavras-chave: Bos indicus; Dinâmica folicular; Oócito; Reprodução. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352019000501735 |
| |
|
|
Silva Júnior,C.A.; Cabral Filho,S.L.S.; Silva,F.L.; Silva,K.M.; Cabral,A.R.R.; Braga,T.F.; Costa,F.N.G.; Navarro,R.D.; Murata,L.S.. |
RESUMO O presente estudo teve como objetivo avaliar o os padrões de fermentação microbiana do ceco de suínos, utilizando-se um modelo aplicado na técnica in vitro de produção de gases para ruminantes. Três tipos de inóculo foram utilizados: ceco de suínos criados ao ar livre (CSF), ceco de suínos criados confinados (CSC) e líquido ruminal de bovino (LRB). Os substratos utilizados derivaram de uma dieta de suínos à base de farelo de soja e de grãos de milho, atendendo as exigências nutricionais dos suínos. Para composição dos substratos, foram estabelecidos diferentes níveis de substituição da dieta basal pela torta da amêndoa da Acrocomia aculeata (AA), coproduto da produção do biodiesel, sendo: BAS - 100% de dieta basal; M10 - 90% de dieta basal e 10% AA;... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Alimentos alternativos; Fibra dietética; Potencial fermentativo. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352017000100252 |
| |
|
|
|